autoverhuur tenerife  
   

Autohuur Tenerife | Hotels | Gids voor Tenerife | Klantendienst | Over ons

   
 

Tenerife informatie

Santa Cruz, Tenerife

Het eiland Tenerife strekt zich uit over een gebied van 2.034 km2 en is het grootste en populairste eiland van de Canarische eilanden. Het eiland heeft ook de grootste bevolking van de eilandengroep, met meer dan 900.000 inwoners. Dit is ongeveer net niet de helft van de volledige bevolking van de archipel. Het eiland is een van de meest bezochte toeristische plekken in Spanje met meer dan 10 miljoen toeristen elk jaar.

 

Het eiland is ook de thuishaven van een van de grootste feesten in Europa, het Santa Cruz carnaval, een van de grootste carnavals ter wereld die zelfs de rivaliteit aangaat met het wereldvermaarde carnaval in Rio.

 

Taal en leven op Tenerife

Aangezien het een Spaans eiland is gebruikt Tenerife het Spaans als officiŽle taal. Het is echter niet moeilijk om er iemand te vinden die uw taal spreekt vanwege de immense hordes toeristen die het eiland bezoeken. De meerderheid van de winkels, restaurants, cafťs en zelfs lokale souvenirshops spreken ook Engels en een andere Europese taal (zoals Frans of Duits).

Leven op Tenerife kan zo actief of rustig zijn als men zelf wenst, wat een van de hoofdvoordelen is van het eiland. Dit is vanwege de grote variŽteit dat Tenerife te bieden heeft op het vlak van locaties en activiteiten voor toeristen om te bezoeken en van te genieten. Aan de ene kant zijn de prachtige stranden van het eiland steeds vol leven en winkelplaatsen, bars en restaurants, en aan de andere kant zijn enkele van de rustigere uithoeken van Tenerife (zoals de bossen bijvoorbeeld slechts een paar uur verwijdert van elke locatie.

 

Geschiedenis

De Guanchen waren de eerste bewoners van het eiland Tenerife. Ze kwamen op het eiland aan rond het jaar 200 v. Chr. uit Noord-Afrika en vestigden zich in grotten in de regio. Vele eeuwen later, toen de Spanjaarden de omringende eilanden begonnen te veroveren, was Tenerife het laatste eiland van de eilandengroep die onder hun bewind viel in het jaar 1496.

 

Met het verstrijken van de jaren werd Tenerife steeds populairder en werd het een van de belangrijkste Spaanse handelscentra, wat er dan ook weer zorgde voor een toenemend aantal invasies van piraten en buitenlandse handelaars. De situatie werd elk jaar ernstiger tot het jaar 1797, toen de Britten Tenerife binnenvielen en de invasie eindigde met de bekende slag bij Santa Cruz. De veldslag verhoogde enkel de ongelooflijke populariteit die Tenerife genoot en in het jaar 1821 dat Madrid, die de belangrijkheid van Tenerife voor de handel zag, Santa Cruz als hoofdstad van de Canarische Eilanden uitriep. Deze beslissing bleef ongewijzigd tot het jaar 1927, toen Madrid de belangrijkheid van een andere stad in de archipel realiseerde, Las Palmas op Gran Canaria, die het toen als hoofdstad uitriep na de eilandengroep in twee provincies te hebben onderverdeeld.

 

Daarna, en voor de rest van de 20ste eeuw, kende Tenerife geweldige synergiŽn en grote uitwisselingen vooral met de landen uit Zuid-Amerika (naast Spanje natuurlijk) waardoor verschillende van de modern culturele tendensen (zoals voedsel en muziek bijvoorbeeld) zwaar beÔnvloed zijn door vele Latijns-Amerikaanse landen.

 

Vandaag de dag is Tenerife een grote Spaanse toeristische trekpleister en elk jaar bezoeken miljoenen toeristen het eiland voor de prachtige stranden en voor de grote variŽteit die het te bieden heeft op een kleine oppervlakte.

 

Klimaat

Het weer op Tenerife wordt door zowel de lokale bevolking als de toeristen gezien als een van de beste ter wereld, aangezien het het ganse jaar door constant warme temperaturen te bieden heeft, en lage temperaturen helemaal niet bestaan op het eiland. De gemiddelde jaartemperatuur op Tenerife schommelt tussen 18°C (64°F) tot 24°C (75°F), een verschil van slechts 6°C.

Dit weer is kenmerkend voor de mediterrane regio, maar de bevoordeelde ligging van het eiland Tenerife zorgt ervoor dat elk spoor van koud weer verdwijnt. Dit gezegd zijnde neigt de kust van Tenerife het warmst te zijn in de regio en voorziet het de toeristen van urenlange zonneschijn met slechts enkele regenbuien op een handvol dagen van het jaar.

Dit soort weer is representatief voor de zuidelijke regio van het eiland, met het noordelijke gedeelte dat meer regen krijgt dan de rest, wat zorgt voor een groene en mooie tropische begroeiing.

Een andere eigenaardigheid van het weer op Tenerife en het perfecte voorbeeld van zijn vele microklimaten, is Monte Teide, de hoogste berg in Spanje. Wanneer men deze berg beklimt is sneeuw de norm vanaf 2000 meter hoogte, wat uiterst uniek is voor de hele archipel.

 

 

Vervoer

Aangezien Tenerife niet enkel een van de populairste bestemmingen is van de Canarische eilandengroep maar ook van heel Spanje, heeft het ook een van de beste vervoernetwerken van de archipel met autoverhuurdiensten, verschillende buslijnen, ferrydiensten en zelfs twee luchthavens. Hier volgen enkele in het kort.

Boot – zoals dat het geval is met vele populaire eilanden van de Canarische eilanden heeft Tenerife een goed ferrynetwerk dat het verbindt met de rest van de archipel en zelfs met het Spaanse vasteland.

Bus - De buslijnen van het eiland zijn ook van topklasse, met verschillende bussen die rond het eiland rijden via de belangrijkste steden en dorpen. Dit is verreweg de meest populaire manier van vervoer, en de dienstregeling voor de verschillende lijnen kan gevonden worden in winkels, hotels en stations over heel Tenerife. Deze vervoerswijze is ook de goedkoopste en de beste manier om de onontdekte uithoeken van het eiland te verkennen.

 

 

Autoverhuur - Autoverhuurbedrijven zijn uitgebreid aanwezig op Tenerife, met vele agentschappen die op beide luchthavens en rondom de belangrijkste winkelgebieden te vinden zijn. Dit gezegd zijnde is het huren van een auto zeker de beste manier om het eiland te verkennen aangezien men twee voordelen heeft tegenover de andere vervoerswijzen. Ten eerste geeft het de bezoeker de kans om het eiland op eigen tempo te verkennen, zonder druk van het volgen van een tour of een andere groep mensen. Ten tweede is rijden rond het eiland de enige manier om de minder drukke gebieden te bereiken, die soms enkel door de lokale bevolking worden bewoond.

 

Luchthaven – Zoals hierboven vermeld heeft het eiland Tenerife twee luchthavens, respectievelijk in de zuidelijke en noordelijke regio’s. Beide verwerken een geweldige hoeveelheid verkeer en miljoenen toeristen passeren ieder jaar door deze luchthavens. Ook alle grote luchtvaartmaatschappijen ter wereld zijn in beide beschikbaar, en een reeks reisbureaus en tour- en autoverhuurdiensten.

 

Bekende steden en dorpen op Tenerife

Tenerife is niet voor niets een van de meest populaire eilanden van de Canarische archipel. Het eiland heeft in feite verschillende steden, dorpen en districten die vol winkelplaatsen, monumenten en vele andere attracties zijn. Enkele van de belangrijkste steden en dorpen zijn als volgt.

Santa Cruz de Tenerife - Santa Cruz is de hoofdstad van het eiland Tenerife. Het ligt langs de kust in het noordoosten van het eiland en biedt het grootste aanbod aan winkels, restaurants, winkelcentra, resorts en hotelcomplexen op het hele eiland. Het is ook de meest bevolkte stad op Tenerife, met bijna 250.000 inwoners. Zoals op de rest van het eiland hangt de economie van Santa Cruz vooral af van de toeristische sector.

San Cristobal de La Laguna – Gelegen in het noorden van het eiland is La Laguna de derde meest bevolkte stad van Tenerife, en het is de thuishaven van enkele van de interessantste plekken van het eiland, zoals de bekende kathedraal, de restanten van de oude stad, het sanctuarium van de Christus van La Laguna en de Universiteit van La Laguna, die bekend is in heel de archipel.

 
 
site stats